У Міноборони пояснили, чи стане мобілізація ефективнішою після ухвалення закону

Водночас речник пояснив, яка позиція Міноборони щодо покарань для ухилянтів

У Міноборони пояснили, чи стане мобілізація ефективнішою після ухвалення закону

Речник Міноборони Дмитро Лазуткін наголосив, що прийнятий закон поліпшить мобілізацію, а також покращить облік військовозобов’язаних в Україні. Крім цього, це зменшить навантаження на тих, хто тримає зараз фронт, забезпечить ротацію і відпочинок цих людей.

 «Однозначно закон дуже потрібний, хоча і відрізняється від того, що було прийнято в першому читанні. Як відомо, деякі норми і деякі моменти змінилися. Але водночас цей закон поліпшить мобілізацію, покращить облік військовозобов'язаних, буде розуміння, хто є заброньованим, хто може бути мобілізованим, і в майбутньому хто може покращити своєю присутністю обороноздатність країни. Так чи інакше війська потребують поповнення.  Зменшити навантаження на тих, хто тримає зараз фронт у надважких умовах, дуже потрібно. Це забезпечить і ротацію, і відпочинок цих людей. Тому дійсно - те, що закон нарешті є, однозначно добре для країни. Це збільшує можливості», - сказав він.

Водночас він пояснив, яка позиція Міноборони щодо покарань для ухилянтів.

Читайте також: кому надається відстрочка від армії згідно нових правил мобілізації-2024

«Міністерство оборони не має заохочувати людей, які не мають бажання захищати батькіщину. Зрозуміло, що певні заходи є, і вони мають бути. До речі, в тому законопроєкті, який проходив перше читання, були ще й інші заходи, тому пом'якшення можна навіть зараз спостерігати. Будемо сподіватися, що громадяни свідомо і відповідально поставляться до свого конституційного обов'язку», - додав він.

війна в УкраїнімобілізаціяМіноборони