У МВС повідомили, скільки у 2023 році трапилося ДТП на блокпостах

Клименко закликав громадян ретельно дотримуватися правил проїзду через блокпости

У МВС повідомили, скільки у 2023 році трапилося ДТП на блокпостах

За минулий рік в Україні сталося 43 випадки ДТП на блокпостах. Загалом, внаслідок аварій, загинули десять людей, а 39 отримали поранення. Здебільшого ДТП траплялися через алкогольне або наркотичне спʼяніння водіїв. Про це міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив у підсумковому інтервʼю телемарафону.

«Коли почали розбиратися в причинах, то здебільшого це стан алкогольного або наркотичного спʼяніння водія, банальне перевищення швидкості, коли не зміг оцінити умови розташування блокпоста і не зміг впоратися з керуванням свого автомобіля», — сказав він.

Водночас Клименко закликав громадян ретельно дотримуватися правил проїзду через блокпости. Він нагадав, що йдеться не лише про дисципліну, а й про безпеку всіх учасників дорожнього руху — як водіїв, так і військових, і поліцейських.

Читайте також: раніше на Рівненщині автомобіль із підлітками влетів у блокпост (ФОТО)

Також Клименко зазначив, що після таких трагічних подій блокпости додатково позначають дорожніми знаками, яскравими стрічками і світловідбивною фарбою, а гвардійці та поліцейські проходять додаткові інструктажі, щоб уникнути ДТП і не стати її жертвою.

ДТПМВСвійна в Україніблокпости