У Німеччині померла онко-активістка з України

Жінка допомагала всім, а себе не зберегла

У Німеччині померла онко-активістка з України

В Німеччині від онкологічного захворювання померла 37-річна українка, уродженка села Шевченкове Кілійської громади Ізмаїльського району Катерина Ніколенко.

Про це повідомила її землячка Олена Остапенко, передає “Бессарабія INFORM”.

За словами Олени, жінка наче вилікувалася, але захворювання почало прогресувати. Катерина навіть сама створила фонд по допомозі онкохворим жінкам.

Уродженка села Шевченкове померла в Німеччині. В неї лишилися важко хвора мама Ніна і брат Сергій, який зараз проходить службу в Збройних Силах України.

Родичі збирають на перевезення тіла для поховання, фінансів на поховання немає.

Ще одна подруга померлої згадує: «Катюша, як так?...Жахлива новина пронизала сьогоднішній день. Не віриться й ще довго не зможу повірити, що тебе з нами немає. Роки дружби пролетіли перед очима. Перший клас був у дитячому садку. Пам'ятаю, як я була у першому класі, а ти - в старшій групі. Як ми завжди жалілися, що вчимося не разом. І ти завжди чекала перерви, щоб ми могли пограти і побути вдвох. Ці миті безцінні...Школа...Університет...Доросле життя.

Читайте також: 7-річна Богдана із Сумщини стала черговою жертвою російських військових

Попри всі справи ми намагалися знайти час, щоб зустрітися, поговорити, відпочити один з одним, поговорити про плани та мрії. Завжди захоплювалася твоєю енергійністю та прагненням до своєї мети, гордилася твоїми досягненнями. Пам'ятаю твої випуски на телебаченні. Яка я рада була за тебе! Я бачила, як ти працювала над собою, щоб завжди бути фахівцем у своїй справі. Підступна хвороба вибивала тебе з колії. Та ти не здавалась. І подолала її. Ми всі молилися за тебе, і, здавалося, що все, випробування позаду. Але ні... Війна в країні, війна з твоєю хворобою...Знаю, як ти хотіла перемоги. Надіюсь, що ця твоя мрія здійсниться», - йдеться у дописі.

онкологія хвороби померла в Німеччині