У Португалії засудили інспекторів за вбивство мешканця Львівщини (фото)

У Португалії засудили інспекторів за вбивство мешканця Львівщини (фото)

Троє інспекторів міграційної служби Португалії засуджені до позбавленя волі терміном від семи до дев’яти років за вбивство українця. Про це повідомляє «Deutsche Welle», з посиланням на AP.


Так, у понеділок, 10 травня, суд у Португалії засудив трьох інспекторів міграційної служби країни до ув’язнення терміном від семи до дев’яти років за вбивство українського мігранта після затримання в аеропорту Лісабона. Про це повідомляє інформаційне агентство AP.


Трьох інспекторів визнали винними у завданні тяжких тілесних ушкоджень під час допиту, що призвело до смерті 40-річного українця. Двоє з чоловіків отримали по дев’ять років ув’язнення, ще один — сім років.




[caption id=«attachment_275315» align=«alignnone» width=«690»] Ігор Гуменюк[/caption]

«Смерть Ігоря Гоменюка стала прямим наслідком поведінки підсудних, які були зобов’язані діяти інакше», — цитує слова судді агентство AFP.


Суд у Лісабоні визнав, що інспектори били ногами та кийками чоловіка, який був у цей момент у наручниках, зламавши таким чином його ребра. Це своєю чергою спричинило його смерть від удушення.


Українець, який став жертвою інспекторів, намагався потрапити в країну без чинної візи у березні 2020 року. Чоловіка затримали після того, як він відмовився сісти на літак для повернення в Україну.


Португальський уряд минулого року був змушений заплатити родині українця понад 700 тисяч євро компенсації, зазначає AP. У загиблого в Україні залишилася дружина та двоє дітей.


Цей інцидент викликав скандал у Португалії, внаслідок чого у відставку пішов глава міграційної служби країни. Це також призвело до реорганізації відомства.


Додамо, що Ігор Гоменюк жив у місті Новояворівську Львівської області. Працював будівельником.