У Рівненській області на хабарі затримали районного військового комісара (ФОТО)

У Рівненській області на хабарі затримали районного військового комісара (ФОТО)

Учора, 18 грудня, правоохоронці затримали військового комісара одного з районів під час одержання неправомірної вигоди. Про це повідомили в Управлінні захисту економіки в Рівненській області.


Майор організував злочинну схему привласнення бюджетних коштів та одержання хабарів.



В межах відкритого провадження правоохоронці встановили, що військовий комісар районного військового комісаріату вирішив привласнити собі 36 тисяч гривень бюджетних коштів за здійснення транспортних послуг для призовників та військовозобов’язаних. Однак, фактично жодних послуг перевізник не виконував.


18 грудня оперативники Управління захисту економіки в Рівненській області, слідчі Головне управління Національної поліції в Рівненській області спільно з працівниками СБУ за процесуального керівництва військової прокуратури Рівненського гарнізону затримали військового.


Він одержав від перевізника другу частину коштів – 13,5 тисяч гривень неправомірної вигоди, на рахунок якого вони були перераховані начебто за виконання послуг.


На час проведення розслідування військовослужбовець усунутий від виконання службових обов’язків. У разі доведення його вини судом, військовослужбовець понесе найсуворіше покарання, буде звільнений з лав Збройних сил України та позбавлений військового звання.