У столиці проводиться обшук на базі охорони Медведчука

У столиці проводиться обшук на базі охорони Медведчука

Співробітники Міністерства внутрішніх справ проводять слідчі дії на базі пов’язаної з Віктором Медведчуком охоронної фірми «Шторм» на Трухановому острові. Про це повідомив соратник Медведчука, народний депутат Ренат Кузьмін на своїй сторінці в «Facebook», пише «Цензор.нет».

«Просто зараз на Трухановому острові Генпрокуратура і спецназ МВС за підтримки авіації, вертольоти адже теж авіація, штурмує територію бази охоронної фірми »Шторм«, яку влада пов’язує з Віктором Медведчуком», — повідомив нардеп.

Пізніше в пресслужбі Київської міської прокуратури підтвердили, що на території о. Труханів «проводиться огляд земельної ділянки» у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки).

У прокуратурі уточнили, що слідчі дії проводяться спільно з управлінням стратегічних розслідувань Нацполіції, відділом поліції в річковому порту Київ, із залученням фахівців Госгеокадастру міста Києва, Департаменту земельних ресурсів КМДА, КП «Благоустрій», екологічної інспекції та ДАБІ міста Києва.

Як повідомлялося, раніше журналісти з’ясували, що соратники нардепа Віктора Медведчука з приватного охоронного агентства «Шторм» облаштували на Трухановому острові в Києві базу, перекривши доступ до Дніпра. На зайнятій ділянці знаходяться двоповерхова житлова споруда і спортмайданчик. Ділянка формально перебуває в користуванні районної громадської організації «Клуб» Козак ", яку заснували Олександр Шевельов, Юрій Палій і Олександр Літвінов.