У Трускавці, в обхід карстових проваль, збудують нову дорогу

У Трускавці, в обхід карстових проваль, збудують нову дорогу

Державна архітектурно-будівельна інспекція надала дозвіл на будівництво ділянки автомобільної дороги Т-14-02 «Східниця–Пісочна» в обхід карстових проваль у Дрогобицькому районі. Про це повідомили у Службі автомобільних доріг Львівщини.

Як зазначив керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза: «Збудувати ділянку в обхід карстових проваль є одним із найважливіших проектів для дорожньої інфраструктури Львівської області та України в цілому. Адже мова йде про безпеку учасників дорожнього руху. Це буде нове будівництво ділянки дороги, відповідно до європейських стандартів, з якісним дорожнім покриттям та організацією дорожнього руху».

Зазначається, що будівельні роботи розпочинаються у серпні.

Новозбудована ділянка автомобільної дороги сягатиме майже 4 км і стане об’їзною дорогою міста Трускавець.

«Цю ділянку дороги збудуємо за параметрами ІІ технічної категорії з двома смугами руху із загальною шириною проїзної частини 7,5 м. Крім цього, проектом передбачено влаштування однорівневих кільцевих транспортних розв’язок на початку та в кінці траси», — додали у Службі автодоріг.



Нагадаємо, у вересні 2017 року поблизу м. Трускавець зафіксували перший обвал карстової породи. Через зсуви ґрунту на дорозі між Трускавцем та Дрогобичем почали з’являтися тріщини, внаслідок чого вже у травні 2018 року приступили до проектування об’єкту «Будівництво автомобільної дороги загального користування державного значення Т-14-02 «Східниця–Пісочна» на ділянці км 16+100 — 21+700, Львівської області».

На замовлення Служби автомобільних доріг у Львівській області роботи виконуватиме підрядна організація «Автомагістраль-Південь».