У вбивстві Шеремета підозрюють п’ятьох осіб, серед яких волонтерка і АТОвець

У вбивстві Шеремета підозрюють п’ятьох осіб, серед яких волонтерка і АТОвець

За версією правоохоронців, на основі проведених експертиз, закладала вибухівку під авто одого із керівників «Української правди» Павла Шеремета — волонтерка і дитячий хірург в «Охматдиті» Юлія Кузьменко, а допомагав їй — АТОвець Андрій Антоненко. Про це пише «Громадське», за заявою начальника кримінальної поліції Євгена Коваля на екстреному брифінгу силовиків щодо вбивства Шеремета.



Пряма мова Коваля: «Слідством надано на експертизу до київського науково-дослідного інституту судових експертиз міністерства юстиції України відеозразки, вилучені з відеокамер поблизу вибуху автомобіля Шеремета, а також відео, де зафіксовані підозрювані особи… Ці дані допомогли встановити ідентичність осіб на відео… Особа чоловічої статі, що бере участь в закладанні вибухового пристрою під авто Шеремета — це Антоненко. Особа жіночої статі, яка закладала вибухівку — це Юлія Кузьменко».

Висновки експертів також підтверджують трафіки мобільних телефонів Кузьменко і Антоненка. Зокрема, телефон Антоненка з 23.24 год. (19.07.2016) до 07.23 год. (20.07.16) — вимкнений. Кузьменко з 19.36 год. 19 липня 2016 року до 09.20 хв 20 липня телефоном не користувалася, що для неї абсолютно нехарактерно. 

Крім того, Антоненко проживає неподалік від місця скоєння злочину.

12 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про затримання фігурантів справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Серед затриманих — колишній АТОвець Андрій Антоненко, волонтерка — Юлія Кузьменко.

Загалом у справі про вбивство Шеремета підозрюють п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугар, лікаря й волонтера Юлію Кузьменка, музиканта й добровольця Андрія Антоненка, добровольців Владислава та Інну Грищенків.