У Вінниці вуличний пенсіонер-музикант приймає гроші через QR-код (фото)

У Вінниці вуличний пенсіонер-музикант приймає гроші через QR-код (фото)

У Вінниці вуличний музикант вирішив трохи заробити до пенсії. Відтак, 67-річний Олександр Шамігов, зважаючи на прогрес, оформив та видрукував банківський QR-код. Тепер перехожі можуть віддячити за бездоганну гру «гонораром» зі смартфона, пише «Вінниця.info».

«У багатьох перехожих немає готівки. І вони мені про це частенько говорили. Ну, от якби у мене був QR-код, то миттю б переказувати гроші на мій рахунок. Я й подумав, а чому це не зробити? Якщо я і пенсіонер, то що, не повинен диджиталізуватися?», — розповів  Олександр Іванович.

Музиканта часто можна побачити у центрі Вінниці. Зазвичай у сквері на Європейській площі. Сюди він приїздить велосипедом з іншого кінця міста. Свій 20-кілограмовий баян «Юпітер» возить у саморобному багажнику.

«Таких людей як я, називають маестро. Це той, хто пише ноти та за ними грає оркестр. В музиці я понад півсторіччя. От в Іспанії грав у підводному ресторані. А зараз би міг поїхати до Європи. Там мене знають чи не всі музичні колективи. От до прикладу, в Ніцці, збирав місцевих музикантів до купи й грали мою музику. Так само і в інших закордонних містах, де до карантину частенько гастролював. А тепер сказали, що українські заробітчани повинні заробляти гроші дома. От і у Вінниці до пенсії трошки є», — говорить Олександр Іванович.

Олександр Шамігов не просто вуличний музикант. У нього за плечима 35 років педагогічного стажу. Він 18 років працював у Вінницькому педагогічному інституті, де викладав боян, сопілку та гітару. Пан Олександр також керував оркестром. У молоді роки він служив у ансамблі пісні та танцю Закавказького військового округу. Бував і на Лазурному березі у Франції. А ще в Німеччині, Італії, Іспанії.

Диджиталізований вуличний музикант із «стажем» жартує, що готовий приймати від перехожих й біткоїни. А ще, якщо стане за потреби, придбає касовий апарат із безконтактною технологією «PayPass».