У Запоріжжі жінка віддала сина "в оренду" професійним жебракам (фото, відео)

У Запоріжжі жінка віддала сина "в оренду" професійним жебракам (фото, відео)

Правоохоронці задокументували факт передачі жінкою свого малолітнього сина за гроші «покупцеві». Хлопчик мав жебракувати,  випрошуючи гроші на вулицях міста. Громадянку затримано в порядку статті 208 КПК. Про це повідомляє поліція Запорізької області.

Наприкінці листопада 2020 року Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, спільно з підрозділами  ювенальної превенції  здобули інформацію щодо жительки Запоріжжя, яка з метою одержання грошової винагороди має намір передати свого малолітнього сина для заняття жебрацтвом стороннім особам. За ознаками правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 149 Кримінального Кодексу України (торгівля людьми) було відкрито кримінальне провадження.



Співробітники поліції встановили особу громадянки. Нею виявилась мешканка Запоріжжя, 1967 року народження. Оперативники також з’ясували, що вона зустрілась з невстановленою особою та повідомила про готовність передати свого 12-річного сина за грошову винагороду в розмірі 600–700 гривень на день для зайняття жебрацтвом.

3 грудня 2020 працівники Управління боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми, спільно зі слідчим управління  ГУНП у Запорізькій області, під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури, здійснили реалізацію зібраних у кримінальному провадженні матеріалів та задокументували  факт отримання грошей у розмірі 600 гривень за передачу малолітнього хлопця «покупцеві».

Працівники поліції провели обшук за місцем її мешкання фігурантки.

Наразі, 53-річна жінка затримана в порядку статті 208 Кримінального процесуального Кодексу  України. Вирішується питання повідомлення їй про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 149 (торгівля людьми)  Кримінального кодексу України. Санкція за статтею передбачає  позбавленням волі на термін від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Триває подальше досудове розслідування.

https://www.youtube.com/watch?v=g6DvHMLqCjo&feature=emb_logo