У збитках лісового господарства на суму понад 800 тисяч гривень, звинуватили майстра (ФОТО)

У збитках лісового господарства на суму понад 800 тисяч гривень, звинуватили майстра (ФОТО)

Через службову недбалість посадовця, якого викрили правоохоронці, підприємству та навколишньому середовищу були заподіяні збитки на загальну суму понад 800 000 гривень, повідомили у відділі комунікацій Головного управління національної поліції.


Працівники Управління захисту економіки у Львівській області та прокуратури області виявили факт незаконного зрізання дубів у Карпатському регіоні.



Правоохоронці встановили, що на території лісництва лісозаготівельна бригада впродовж 2016 року проводила вирубування дерев на відведеній для цього лісосіці. Як з’ясувалося, майстер лісозаготівель, 38-річний місцевий мешканець, здійснюючи організаційне керівництво та контроль за проведенням робіт, ніде не відобразив зрізання 30 дубів, котрі в подальшому були привласнені.


Внаслідок протиправних дій охоронюваним державою інтересам та підприємству завдано збитків на суму у 825,2 тисяч гривень. Посадовцю було повідомлено про підозру за ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).


За вироком суду майстру лісогосподарства призначено покарання – три роки позбавлення волі (з іспитовим строком 1 рік 6 місяців) з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій на підприємствах, установах та організаціях всіх форм власності у лісовій сфері протягом півтора року. Крім того, засуджений має сплатити штраф в дохід держави у розмірі 600 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (10 200 гривень).