У жителя Львівщини виявили чотири види раку

Перший рак діагностовано у 2009 році

У жителя Львівщини виявили чотири види раку

Унікальний випадок стався у Львівському онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі. Про це повідомили на Фесйбук сторінці центру.

Володимиру 79 років, майже 15 з яких він є пацієнтом лікарні, за цей час у нього діагностували 4 види раку.

Перше онкологічне захворювання у чоловіка виявили у 2009 році - рак лівої нирки у І стадії. Це шокувало пана Володимира, адже жодних скарг на здоров’я у нього не було. Чоловік відразу звернувся до онкоцентру, лікарі провели оперативне втручання, видалили злоякісне утворення і здавалось, що життю пацієнта нічого не загрожує. 

«Після завершення лікування, пацієнти стоять на обліку в онколога за місцем проживання. Але раз на рік ми зв’язуємось із ними та нагадуємо про обстеження, які вони мають зробити. Це потрібно для того, щоб не пропустити прогресування хвороби, виявити рецидив, або ж підтвердити, що хвороба точно відступила», - розповів уролог-онколог Василь Ковальський.

Володимир регулярно проходив усі медичні обстеження, втім, на жаль, окрім онкології чоловік мав ряд супутніх захворювань, які також становили загрозу для життя. Спершу він пережив інсульт. А далі, під час обстеження, лікарі нашого центру виявили в пацієнта не лише друге онкологічне захворювання - рак простати, але і розшарування аорти, яке потребувало термінового оперативного втручання у профільному медичному закладі. Опісля наші онкологи провели чоловіку радикальну простатектомію і рак було подолано.

«Мій організм ніяк не реагував на хворобу. Я не мав ніяких скарг, і якби тут, в лікарні, спеціалісти не обстежували мій організм так ретельно, мене б, напевно, просто уже не було б», - не стримуючи сліз, розповів пан Володимир.

Через кілька років, у Володимира діагностували ще один вид онкозахворювання: рак шкіри нижньої повіки у І стадії. Далі боротьба, лікування, операційне втручання та, здавалось б, перемога. Але у 2023 році пацієнт знову почув діагноз рак привушної слинної залози справа.

Усі ці діагнози є абсолютно різними і не пов’язаними між собою, розповідає лікар Василь Ковальський. І те, що їх виявили вчасно заслуга не лише досвідчених хірургів, а й самого пацієнта. Адже чоловік не пропустив жодного обстеження та чітко виконував усі рекомендації спеціалістів. За словами онколога це суттєво вплинуло на результат.

«З моменту першого операційного втручання минуло 14 років. Після лікування раку передміхурової залози пройшло вже 6 років. І пацієнт живе повноцінним життям. Тобто, це свідчить про високу ефективність лікування», - уточнив Василь Ковальський.

Зараз Володимир ще проходить курс променевої терапії, аби знищити залишкові ракові клітини на привушній слинній залозі. У свої 79 він водить машину, самостійно приїжджає на процедури та вірить, що скоро повністю здолає усі недуги.

ЛьвівЛьвівщинановини Львівщинираклікування