У ЗСУ сформували батальйон «Сибір»

Складається з громадян Росії

У ЗСУ сформували батальйон «Сибір»

У Збройних силах України сформували батальйон «Сибір», який повністю складається з громадян Росії, етнічних меншин, які хочуть боротися проти вторгнення РФ в Україну. Про це пише Bloomberg.

«Батальйон »Сибір" об'єднав десятки росіян і представників етнічних меншин Росії, які приїхали через треті країни, щоб приєднатися до української армії, за словами офіційних осіб, які перебувають у їхньому тренувальному таборі.

Ці солдати є частиною регулярної української армії і очікують, що їх дуже скоро відправлять у бій. Серед них є представники таких народів, як якути і буряти, що проживають у величезному східно-сибірському регіоні Росії, які заявили, що хочуть незалежності від Росії і розглядають перемогу України у війні як крок до цієї мети".

Українські офіційні особи заявили, що розраховують залучити більше російських громадян, особливо з числа національних меншин, до участі у війні проти РФ.

Бійці батальйону «Сибір» пройшли ретельну перевірку на прихильність до України, а потім підписали військовий контракт, отримавши армійські позивні для захисту своєї ідентичності.

Читайте також: ЗСУ одним пострілом знищили два ворожі БТРи (ВІДЕО)

Всі члени 60-го батальйону є добровольцями, і жоден з них не був набраний з числа російських військовополонених, повідомив представник української армії.

війнаРФРосіяЗСУЗбройні сили УкраїнибатальйонСибір