"Укравтодор" запустив для водіїв спеціальний сервіс для відстеження доріг

"Укравтодор" запустив для водіїв спеціальний сервіс для відстеження доріг

За інформацією офіційного сайту агенства, спільно з Мінцифри, розроблено геокалькулятор, який сповіщатиме автомобілістів про ремонтні роботи, та через який можна буде повідомляти про ями та перешкоди на дорозі. Про це пише «ТСН», з посиланням на пресслужбу «Укравтодору».


До появи геокалькулятора, визначити, де саме на дорозі розташована та чи інша дорожня споруда чи, наприклад, точка км 89+304 без спеціальних знань було доволі складно. Тепер все відбувається автоматично — і ви можете відстежувати розташування лінійних прив’язок через картографічні сервіси (на кшталт GoogleMaps), маючи геопросторові координати.


"Цифровізація геоданих доріг і надання доступу до них є основою якісних ІТ-рішень для управління дорожньою галуззю.


Разом із Міністерством цифрової трансформації України ми плануємо у 2021 році інтегрувати інструменти “інтерактивної мапи” Укравтодору в додаток «Дія». Дорожня інфраструктура має генерувати відкриті дані, які допомагатимуть громадянам та державі«, — зазначив голова »Укравтодору" Олександр Кубраков.


Зазначається, що наразі цей сервіс надає доступ до даних про міжнародні, національні та регіональні автомобільні дороги.


У майбутньому планується доповнення даними про територіальні дороги та дороги місцевого значення.


Отримати доступ до даних можна за адресою.


Прототип геокалькулятора за адресою функціонуватиме до квітня 2021 року.