Українка спробувала дати польському прикордоннику 175 євро, бо дуже поспішала додому на свята

Українка спробувала дати польському прикордоннику 175 євро, бо дуже поспішала додому на свята

Українка хотіла дати польському прикордоннику хабар за швидше проходження контролю. Про це повідомляє Польське радіо з посиланням на речницю Прикордонної служби у Перемишлі Ельжбєту Пікор.

25-річна українка спробувала дати хабар співробітнику Прикордонної служби Польщі за швидше проходження прикордонного контролю. Жінка поспішала додому на свята, а в Німеччині, де працювала, вона перевищила дозволений час перебування. 


Інцидент трапився у вівторок, 26 грудня, у польсько-українському пункті пропуску в Медиці. Українка поверталася до Києва з Бонна, де працювала покоївкою.


«Під час контролю виявилося, що вона перевищила час свого перебування у Німеччині. Співробітник Прикордонної служби поінформував іноземку про порушення правил Прикордонного кодексу Шенгенської зони, що пов’язано з депортацією. Тоді жінка спробувала дати йому 175 євро, стверджуючи, що вона поспішає на свята додому», – сказала Пікор.


Щодо жінки відкрито кримінальне проводження та процедуру, пов’язану з видачею рішення про обов’язок повернення та забороною в’їзду до Польщі терміном до трьох років.


Це не поодинокий випадок на польсько-українському кордоні протягом передсвяткового тижня, пов’язаний з перевищенням періоду перебування у державах ЄС (дозволений максимальний період перебування складає 90 днів протягом шести місяців).


«Рекордсмен» – це 27-річний українець, який перевищив дозволений період перебування на терені Шенгену на 1189 днів. Чоловіка покарали штрафом та депортували в Україну. Крім того, йому заборонений в’їзд до Польщі та Шенгенської зони протягом одного року.