Українські школярі здобули медалі на Міжнародній олімпіаді з інформатики (фото)

Українські школярі здобули медалі на Міжнародній олімпіаді з інформатики (фото)

Збірна українських школярів на 31-й Міжнародній олімпіаді з інформатики (International Olympiad in Informatics, IOI) в Баку увійшла до першої десятки країн загального медального заліку. Про це свідчить сайт турніру, який проходив 4-11 серпня в Баку, пише «Антикор».

Українська команда, що складалася з учнів ліцею “Політ” (Кременчук), здобула чотири нагороди — одну золоту, дві срібні та одну бронзову.



Таким чином, українська збірна розділила 10–12-те місця з командами Болгарії й Індонезії. У різних дисциплінах нагороди здобували:

“золото” — Назарій Деньга (в нього 14-те місце в загальному заліку), “срібло” — Софія Мельник (40) та Андрій Куц (59), “бронзу” — Максим Зуб (134).

Назарій і Андрій — 11-класники, Софія та Максим — із 10-го класу. IOI-2019 в Баку зібрала 327 програмістів-школярів із 87 країн. Впродовж двох днів змагання учасники щодня вирішували три алгоритмічні завдання за п’ять годин. Заборонялося використовувати навчальну літературу та спілкуватися між собою. Зазвичай, завдання вирішуються з допомогою написання відповідних програм на C, C ++ і Pascal. Перемогли в загальному заліку росіяни — 4 золоті медалі, без срібних і бронзових.

У Китаю і США — по 3 золоті й 1 срібній нагороді.

Підготовкою української команди займається 50-річний Валентин Мельник, заслужений вчитель України з ліцею “Політ”. Завдяки йому Кременчук став “столицею” українського спортивного програмування серед шкіл.