УПЦ МП дали три дні, щоб забратися з Києво-Печерської лаври (ДОКУМЕНТ)

У випадку відмови - буде суд для прийняття відповідного рішення про усунення перешкод

УПЦ МП дали три дні, щоб забратися з Києво-Печерської лаври (ДОКУМЕНТ)

У понеділок, 5 червня, комісія МКІП завершила свою роботу в Києво-Печерській лаврі і підписала із Заповідником акт приймання-передачі державного майна.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, інформує «ТСН».

За його словами, загалом комісія перевірила та повертає в користування державі 79 об'єктів. Всі вони в різних станах.

«УПЦ МП допущено самовільну перебудову, добудову, перепланування пам’яток культурної спадщини та будівництво новобудов на території Заповідника. З всім цим ще будемо розбиратись», - пообіцяв Ткаченко.

Заповідник висунув вимогу УПЦ МП про невідкладне звільнення, припинення використання та повернення Заповіднику його майна. Тепер протягом 3 робочих днів московський патріархат має повністю покинути стіни Лаври.

«У випадку відмови - буде суд для прийняття відповідного рішення про усунення перешкод Заповіднику у користуванні майном. Сьогодні представники Монастиря відмовилися через канцелярію прийняти Акт прийому-передачі державного майна. Заповідник відправив всі документи поштою та в електронному форматі», - зауважив міністр.

Фото: ZN

Читайте також: у Закарпатській області заборонили Московський патріархат.

Ткаченко наголосив, що «це дійсно історичне рішення та непроста робота - але Лавра має бути українською, і вона повертається до держави».

УПЦ МПUkraineКиєво-Печерська лавра комісія МКІПcвященники