У Генпрокуратурі вирішили не арештовувати підозрюваних у розкраданні в ЗСУ (фото)

У Генпрокуратурі вирішили не арештовувати підозрюваних у розкраданні в ЗСУ (фото)

Генеральна прокуратура не має наміру ініціювати обрання запобіжних заходів для керівників ТОВ «Оптимумспецдеталь» Андрія Рогози і Віталія Жукова, підозрюваних у поставках з Росії контрабандних запчастин для заводів «Укроборонпрому» за завищеними цінами.


Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит «Українських Новин».

«Оскільки підозрюваним Р. і Ж. у встановленому законом порядку збитки, завдані державному бюджету, погашені в повному обсязі до кінця досудового розслідування... запобіжні заходи у їх відношенні не обиралися у зв’язку з відсутністю ризиків, передбачених кримінальним процесуальним законодавством», — сказано в ньому.

[caption id=«attachment_115798» align=«alignnone» width=«719»] Фото: «Українських новин»[/caption]

Таким чином, прокуратура вважає, що не існує ризиків втечі, тиску на свідків, знищення доказів з боку керівників «Оптимумспецдеталь».

Наголошується, що Головною військовою прокуратурою здійснюється розслідування проти Рогози і Жукова за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна, здійснена групою осіб), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, групою осіб), ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) і ч. 1 ст. 358 (підробка документів) Кримінального кодексу.

На даний момент керівникам ТОВ «Оптимумспецдеталь» вручено підозру щодо ч. 3 ст. 212, а саме ухилення від сплати податків на суму 26,6 млн гривень.

Зазначено, що правоохоронці проводять слідчі дії для встановлення співучасників злочину.

Нагадаємо, раніше журналісти передачі «Наші гроші з Денисом Бігусом» встановили, що до діяльності ТОВ «Оптимумспецдеталь» причетні громадяни Андрій Рогоза, Віталій Жуков і син екс-першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор.

З’ясовано, що їх фірма доставляла контрабандним шляхом з Росії запчастини для БТР і продавала їх за завищеними цінами українським оборонним заводам.