В Україні нарахували більше 3 тисяч ромських поселень

В Україні нарахували більше 3 тисяч ромських поселень

На території України живе близько 100 тисяч ромів, які оселилися в більше ніж 3 тисячах таборів. Про журналістам розповів керівник Нацполіції України Сергій Князєв, слова якого наводить прес-служба МВС України.

«Це кількість ромів, які проживають саме в таборах. У цьому році до поліції надійшло шість повідомлень щодо нападу на такі поселення: три – у Києві, два – Львівська область, одне – у Тернопільській», – сказав Князєв, якого цитує прес-служба МВС.

За словами Князєва, впродовж 2018 року правоохоронці отримали 6 повідомлень щодо нападу на такі поселення: три - у Києві, два - у Львівській області і одне - на Тернопільщині. Наразі у поліції зареєстровано дев'ять кримінальних проваджень, з яких чотири за фактами хуліганських дій, три - за ознаками порушення рівноправності громадян, одне - за втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, а також одне провадження - за фактом умисного вбивства. такі поселення: три - у Києві, два - у Львівській області і одне - на Тернопільщині.

Наразі вполіції зареєстровано дев'ять кримінальних проваджень, з яких чотири за фактами хуліганських дій, три - за ознаками порушення рівноправності громадян, одне - за втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, а також одне провадження - за фактом умисного вбивства.

«Мета правопорушень - публічне знищення таких поселень та збурення соціальної напруги в державі. Усі ці напади - добре сплановані та організовані. До них причетні парамілітарні громадські організації, які хибно позиціонують себе захисниками правопорядку, незаконно наділивши самі себе функціями забезпечення публічної безпеки», – сказав Князєв.