Вибухи у Донецьку: росіяни самостійно розстріляли похорон сепаратистки (ВІДЕО)

Сепаратиска — колишня українська міліціонер

Вибухи у Донецьку: росіяни самостійно розстріляли похорон сепаратистки (ВІДЕО)

РосЗМІ повідомили про вибухи в тимчасово окупованому Донецьку неподалік театру опери та балету, де відбувалося прощання з убитою напередодні терористкою Ольгою Качурою “Корсою”.

Під обстріл потрапив район готелю “Донбас Палас” у центрі міста. Неподалік, у театрі опери та балету, тривало прощання з “Корсою”.

“Усередині будівлі залишились лежати квіти. Усіх, хто прийшов на церемонію прощання з Ольгою Качурою, евакуювали з театру опери та балету. Залишилися лише військові та журналісти”, — інформує “Типовий Донецьк”. 

Унаслідок цього обстрілу, попередньо, дві людини загинули і п’ятеро отримали поранення.

Церемонію прощання з Качурою нібито перенесли через обстріл.

Відео з атакованого готелю:

Момент удару зафіксований на відео російських журналістів.

«По Донецьку б’ють лише самі росіяни чи «корпуси народної міліції» невизнаних кримінальних республік. Тому безглуздо нам завдавати ударів по якихось заходах у Донецьку. Нам потрібно руйнувати три речі: паливні склади, склади з артилерійськими снарядами та оперативно-тактичні штаби. Ось всі ці демонстративні удари вони нам не потрібні, вони не вирішують жодних завдань. Ось ці всі вибухи в драмтеатрі в Донецьку — це лише для того, щоб показати: дивіться, які звірі на тому боці, давайте більш інтенсивно мобілізуватись і давайте йти вбивати українців далі», — заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Довідково:

Ольга Сергіївна Качура народилася 12 травня 1970 року у Донецьку. Родом із сім’ї потомствених військових: у її роді 12 поколінь військовослужбовців. Батько та дід були офіцерами.

Закінчила Донецький політехнічний інститут, військову кафедру, здобула спеціальність, «розробник програмного забезпечення для систем наведення балістичних ракет».

Ольга Качура понад 16 років прослужила у МВС України, пройшла шлях від слідчого до начальника штабу Кіровського райвідділу Донецького міськуправління міліції. Звільнялася у званні підполковника міліції.

Після цього працювала в службі безпеки одного з банків у Донецьку.

Служила у 3-й окремій мотострілецькій бригаді «Беркут» 1-го армійського корпусу ДНР. Командувала реактивним артилерійським дивізіоном в/ч 08803 БМ-21 «Град». Брала участь у боях за Слов'янськ, Горлівку, Дебальцеве, Логвинове, Вуглегірськ, Маринівку та Авдіївку. Отримувала бойові поранення.

4 квітня 2015 року отримала звання полковника Народної міліції ДНР.

У грудні 2021 року Шевченківський районний суд українського міста Чернівці заочно засудив Ольгу Качуру до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Донецьку під удар потрапила виправна колонія, де можуть бути українські військовополонені.

війнаРФРосіяобстрілиДонецькобстріли росіянсепаратистка