Від ускладнень, викликаних коронавірусом помер директор КБ «Південне»

Від ускладнень, викликаних коронавірусом помер директор КБ «Південне»

Гендиректор КБ «Південне» Олександр Дегтярев помер від ускладнень, викликаних коронавірусом. Про це повідомляє Офіс президента.


«Сьогодні зловісний ковід забрав ще одного українця — Олександра Дегтярева, генерального директора КБ «Південне». Він був з тих, чиє життя зберігало для нас велику мрію. Про Україну, яка може. Яка хоче й буде серед перших. На жаль, ми особливо гостро це розуміємо, коли втрачаємо саме тих, хто вмів ламати стереотипи та розширювати горизонти», — йдеться у повідомленні ОП у «Telegram».


Посаду генерального директора Дегтярев обіймав останні два роки — з 2018 року. З 2010 по 2016 роки працював генеральним конструктором — генеральним директором.


Народився Дегтярев у Кіровській області в Росії, освіту здобув за профілем «двигуни літальних апаратів» у Ленінградському механічному інституті й закінчив економічний факультет Дніпропетровського національного університету. Стажувався в аерокосмічних компаніях США й Франції.


Працював у КБ «Південне» з 1975 року. Кар’єрний шлях розпочався з посади інженера.


Конструкторське бюро КБ «Південне» розробляє бойові ракетні комплекси та ракетно-космічні системи; є головним підприємством космічної галузі України, яке забезпечує реалізацію повного циклу створення та експлуатації ракетно-космічної техніки (РКТ).


Серед відомих розробок: ракети — «Циклон», «Зеніт», «Маяк», «Антарес»; бойові ракетні комплекси — Р-12, РТ-20П, УР-100, Р-36М; космічні апарати — Січ-1, МС-1-ТК, Океан-О.