Відремонтовану ділянку вулиці Хмельницького, від Опришківської до Механічної, відкриють до кінця вересня (фото)

Відремонтовану ділянку вулиці Хмельницького, від Опришківської до Механічної, відкриють до кінця вересня (фото)

Частину вул. Богдана Хмельницького планують завершити до кінця вересня. Наразі, фінальні будівельні роботи тривають на ділянці від вул. Промислової (Опришківська) до вул. Механічної.

Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Зокрема, зараз вже формується фінальна геометрія вулиці на ділянці від вул. Промислова (Опришківська) до вул. Механічна.

«Зараз формується вже фінальна геометрія вулиці, з велодоріжками, паркувальними слотами, асфальтною частиною між вул. Промисловою і Механічною. До кінця вересня підрядник планує заасфальтувати цю ділянку і відкрити для проїзду. Вже є часткове замощення слоту для паркування, місцями буде велодоріжка, а основна частина йтиме велосмугами. Там буде впорядкований простір. Буде дві автомобільні смуги — по одній на кожному напрямку. Після ремонту вулиця буде комфортною як для водіїв, так і для пішоходів», — розповів заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий.



Станом на сьогодні на ділянці від вул. Промислова (Опришківська) до вул. Механічна демонтовано бордюр — 1630 м, демонтовано бруківку з площі — 3756 м (344 м3), яка зберігається на вул. Пластовій, прокладено каналізаційний колектор Ø 800 — 346 м, прокладено каналізаційний колектор Ø 600 — 329 м та змонтовано 17 каналізаційних колодязів. Також вже прокладено 607 м водопроводу діаметром 225 мм. Також підрядник влаштував піщано-щебневу основу під дорожнє полотно площею 1700 м кв.



Нагадаємо, роботи на вул. Б. Хмельницького виконує ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл». Загальна вартість виконання робіт, згідно з договором-підряду, укладеним між ЛКП «Львівавтодор» та ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» — 175,4 млн грн. Всю вулицю, згідно з проектом і планом виконання робіт, мають завершити до кінця наступного року.

Проектом передбачено перевлаштування дорожнього одягу проїзної частини, відведення дощових стоків з проїзної частини вулиці шляхом встановлення дощоприймачів, влаштування двосмугової проїзної частини, напрямних острівців на перехрестях, двостороннє влаштування велодоріжок, пішохідних тротуарів, винесення зупинок громадського транспорту, кишень для паркування. Реконструкція інженерних мереж: водопроводу, каналізації, зовнішнього освітлення, зовнішніх мереж зв’язку, мереж газопостачання. Влаштування пожежних гідрантів. Захист зовнішніх мереж електропостачання.



Усі фото: Романа Балука/ЛМР