Військові вручили батьківську нагороду доньці воїна, який помер у львівському госпіталі

Військові вручили батьківську нагороду доньці воїна, який помер у львівському госпіталі

У Черкасах воїн 24 окремого штурмового батальйону «Айдар» окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха Богдан Гаркуша зустрівся з 10-річною дочкою померлого побратима Тимура Манджосова, аби вручити їй батьківську нагороду. Про це повідомляє 53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха.

Відзнака Ради національної безпеки і оборони України — не часта нагорода.

«Сонечко, вибач за тата… Цю нагороду мав отримати Тимур Леонідович та інші захисники до дня народження батальйону «Айдар». Днем заснування батальйону вважають п’яте травня. Це був перший бій у Луганській області біля річки Айдар. Тому і назва така. На сьому річницю всіх мали привітати. Тимур Леонідович отримав свою нагороду трохи із запізненням», — розповів Богдан Гаркуша.

Дружина Тимура Манджосова Світлана подякувала за нагороду: «Звісно, це не полегшить наш біль і не поверне нам нашу людину. Він мав багатьох друзів, це про багато що каже. З ним хотіли спілкуватися, він завжди підтримував, допомагав, світла людина була, добра».

Сержант штурмової роти 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» Тимур Манджосов з позивним «Балу» воював за Україну з 2014 року і помер 4 травня від ускладнень, отриманих внаслідок COVID-19, у шпиталі Львова.