Війська путіна використовують смертельні снаряди часів Першої світової війни

Снаряди з міні-дротиками

Війська путіна використовують смертельні снаряди часів Першої світової війни

Смертельні міні-дротики, призначені для подрібнення людей, використовувалися під час російського обстрілу Бучі, стверджують місцеві мешканці, знайшовши сотні дрібних снарядів у своїх садах. Про це пише «DaylyMail».

«Флешети» — гострі цвяхоподібні снаряди довжиною в один дюйм з плавниками на одному кінці, щоб зробити їх більш аеродинамічними — частіше використовувалися в Першій світовій війні, ніж у сучасній війні. 

Вони технічно не заборонені міжнародною конвенцією, але деякі правозахисні групи заперечують їх використання через їх неточний характер.

«Їх ніколи не можна використовувати в населених пунктах», — заявила «Amnesty International». 

Але за словами місцевих мешканців Бучі, російські снаряди, наповнені осколками металу, вибухнули над містом, коли війська Путіна готувалися до відходу з цього району.  

Флешети впали на вулицях Бучі, зарившись у машини та стіни, а також просто лежачи на землі.

«Якщо ви уважно придивитесь до землі навколо мого будинку, ви знайдете їх набагато більше», — каже Світлана Чмут, 54 роки, мешканка Бучі, яка одного ранку знайшла їх біля свого будинку.

Вранці 25 або 26 березня вона прочесала навколишні території і зібрала купу маленьких смертоносних снарядів, але навколо розкидані ще тисячі.

Вони призначені для розпилення осколків конічної форми шириною до 300 ярдів, які вирубують піхотні формування, утворюючи вогнепальні поранення.

Серед російських боєприпасів, знайдених після відступу в Андріївці всього за декілька миль від Бучі, були 122-мм снаряди 3Ш1.

Ніл Гібсон, експерт з боєприпасів британської групи «Fenix ​​Insights», ідентифікував снаряди, сказавши, що 122-мм 3Ш1 є одним з кількох російських боєприпасів, які несуть такі снаряди.

війнаРФРосіяноини Українизброя РФзброя Першої світової війни