Внаслідок вибуху на Тернопільщині, постраждало п’ятеро молодих людей (фото)

Внаслідок вибуху на Тернопільщині, постраждало п’ятеро молодих людей (фото)

П’ятеро травмованих молодих людей, віком від 15 до 22 років, потрапили до лікарні, у результаті вибуху. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Нещастя трапилося у селі Колодіївка, Підволочиського району, у приміщенні нежилого будинку, 2 січня, близько 23:00 год. За попередньою інформацією, вибух відбувся у результаті необережного поводження з гранатою РГО, яку приніс із собою двадцятичотирилітній мешканець села Малий Ходачків.

За словами заступника начальника ГУНП у Тернопільській області Степана Яцуха, шестеро друзів — двоє дівчат та четверо хлопців, разом зустрічали у цьому будинку Новий рік. Другого січня вирішили ще раз зібратися. Проте, один із компанії затримався і вчасно не прийшов.
 
Уже після нещастя з’ясувалося, що гранатою вихвалявся її власник, а потім поставив на стіл. Небезпечний предмет захотіла оглянути одинадцятикласниця. Проте, випадково зачепила чеку і граната вибухнула.
 
В усіх потерпілих травми різного ступеня важкості — травми очей, хімічні опіки, переломи, розриви барабанних перетинок, рвані рани різних частин тіла. Стан трьох стабільний. Інші — в реанімаційному відділенні.

На місці події працюють оперативники, вибухотехніки та криміналісти. Правоохоронці з’ясовують, звідки у молодого хлопця взявся небезпечний предмет.

Подія внесена в ЄРДР за статтею 263 частина 1 ККУ — незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. 

[gallery link=«file» ids=«98723,98724,98725»]