Волонтери Жовківщини передали великодні подарунки українським воїнам (фото)

Волонтери Жовківщини передали великодні подарунки українським воїнам (фото)

У цей час, коли ми, сперечаємося про ціни, закони, вакцинацію або чекаємо погоди, щоб полатати ями на дорозі, на сході України, кожного дня боронять нашу землю воїни-захисники, почасти жертвуючи своїм життям. Для того, щоб ми спокійно могли вирішувати свої проблеми та у мирі і спокої,  у колі сім’ї відсвяткували Великдень, а для них свято у колі рідних — то омріяна річ. Аби подарувати нашим захисникам хоч краплину домашнього затишку і відчуття свята волонтери ГО «Допомога армії України — Жовква» уже сьомий рік поспіль збирають та передають подарунки на східні терени нашої держави.

Цьогоріч, саме у світлий тиждень, Жовківщина об’єдналася для того, щоб свято Великодня відчули і наші воїни та знали, що ми про них пам’ятаємо. Тому, незважаючи на карантин, на опустілі карантином кишені, було зібрано велику кількість великодніх гостинців, продуктів, солодощів та необхідних засобів захисту, речей першої необхідності (клейонка, скоби, цвяхи, робочі рукавиці…) Також було передано дитячі малюнки та листи.

З 7 до 10 травня мер міста Жовкви Олег Вольський, разом з головою ГО «Допомога Армії України-Жовква» Ігорем Муравським та священником УКГЦ, волонтером  Михайлом Лехновським, відвідали бійців в зоні ООС. За чотири доби доброчинці подолали близько чотирьох тисяч кілометрів проїхавши Луганську і Донецьку область по лінії розмежування дістаючись із мирних просторів до понівечених і зранених війною східних земель.

Із болем у серці, але впевнено Ігор Муравський розповів: «Не зважаючи на небезпеку, яка повсякчас дихає тобі в спину, заміновані дороги, проїжджаючи через які ти «або пан, або пропав», ми змогли побачили багато жовківчан, наших рідних людей, для яких кожен візит, кожна звісточка та зустріч, кожні обійми є найціннішими миттєвостями радості і віри, вони з сльозами радості зустрічали нас. Суть поїздки — не так щось привезти, як підняти бойовий дух¸ щоб хлопці знали, що ми про них не забуваємо. Ті хлопці, які стоять на передовій, це дійсно патріоти своєї землі і з впевненістю скажу — кроку назад вони не зроблять, і ворог повз них не пройде. Донині і щодня наші воїни мужньо і відважно тримають позиції та ціною власного життя оберігають українську землю і наш з вами спокій від деспотичного сусіда-агресора. Завдяки їм ми маємо мирне небо над головою».

Лише разом, відповідально і згуртовано, виважено і впевнено, ми здолаємо вічного агресора. Не залишаймося байдужими долучаймося до таких хороших акцій та з вдячністю пам’ятаймо, завдяки кому ми ходимо під мирним небом,  інколи просто забуваючи, що в нас іде війна.

Волонтери ГО «Допомога армії України — Жовква», і особисто міський голова Жовкви Олег Вольський, передають велике спасибі усім, хто долучився до доброї справи та надали благодійну допомогу військовослужбовцям. Надіємось, що тепер і для бійців Великдень матиме запах домівки, а Великодні гостинці принесуть радість. Тому, нехай ці дарунки разом із теплом наших сердець зігрівають змучені війною ваші тіла й душі в холодних бліндажах й окопах, нехай додають вам сил, допомагають наближати перемогу.