Вперше за час війни: українські бійці уразили новітню станцію зв’язку росіян (ВІДЕО)

Оператори показали момент ураження

Вперше за час війни: українські бійці уразили новітню станцію зв’язку росіян (ВІДЕО)

Оператори 3-го полку ССО під час роботи на одному з операційних напрямків ідентифікували російську цифрову радіорелейну станцію Р-416ГМ. Російська армія взяла цей комплекс на озброєння у 2018 році. Пересувна станція розроблена для підвищення ефективності роботи підрозділів радіорелейного зв'язку в польових умовах. Про це повідомили у Командуванні Сил спеціальних операцій, оприлюднивши відповідне відео.

«По ворожій цілі наші оператори завдали вогневого ураження однією з новітніх розробок, яка поступила на озброєння ССО», – йдеться у повідомленні.

У результаті влучної роботи станцію Р-416ГМ уражено. Відтак порушено зв’язок між командним пунктом та підрозділами армії терористів. Зазначається, що ця станція Р-416ГМ є першою системою такого виду озброєння, що була уражена українськими військовими за час війни.

Читайте також, перший випадок в історії: на росії вражено новітній Су-57

Зазначимо, що Р-416ГМ є універсальною системою, що спеціально розроблена для підвищення ефективності роботи підрозділів радіорелейного зв'язку в польових умовах. Вона суттєво збільшує видимість об'єктів на радарі, підвищує ефективність роботи елементів командно-штабної роботи військових формувань.

війна в УкраїніросіяниССО Р-416ГМрадіорелейна станція