Винесли вирок у резонсній справі: школяру, який жорстоко вбив друга дали 3,5 роки

Винесли вирок у резонсній справі: школяру, який жорстоко вбив друга дали 3,5 роки

Такий остаточний вирок, після довготривалого розгляду справи, виніс сьогодні, 24 травня, суддя Мукачівського міськрайонного суду, повідомляє «mukachevo.net».



Хлопцю, за жорстоке вбивство свого товариша, суд дав 3 роки і 6 місяців.

Мукачівський міськрайонний суд неповнолітнього визнав винним у вчиненні злочину за статтею 116 ККУ, а саме в умисному вбивстві, вчиненому у стані сильного душевного хвилювання.

Так як звинувачений визнав свою провину, то замість максимальних 4 років покарання, школяр отримав 3 роки і 6 місяців ув’язнення.

Крім того, суд стягнув на користь потерпілих 1,5 млн грн моральної шкоди.

Нагадаємо, у грудні минулого року, суд дозволив випустити хлопця під заставу 160 тисяч гривень, через що селяни перекрили трасу «Мукачево–Рогатин», у селі Нижня Апша.

[caption id=«attachment_125990» align=«alignnone» width=«492»] Фото: загиблий хлопець[/caption]

Згодом Хустський суд змінив ухвалу. Нагадаємо, 14 березня 2018, до поліції надійшло повідомлення про умисне вбивство неповнолітнього у селищі Нижня Апша. Про факт злочину до поліції повідомили медики, які й засвідчили факт насильницької смерті хлопця.


За викликом на місце злочину виїхали місцеві правоохоронці, а також до розслідування справи долучилися обласні слідчі. Представники відділу з розкриття злочинів проти життя та здоров’я людини, спільно з тячівськими поліцейськими, встановили, що 14-річний мешканець селища Нижня Апша, перебуваючи за місцем свого проживання, посварився зі своїм товаришем та наніс йому удари ножем у шию.

Від отриманих травм, 9-класник помер на місці.