Поліцейські затримали водія автоцистерни, причетного до потрійного ДТП

Поліцейські затримали водія автоцистерни, причетного до потрійного ДТП

Поліцейські затримали водія автоцистерни, причетного до смертельного автозіткнення, у Городоцькому районі. Про це повідомила речниця Головного управління  патрульної поліції у Львівській області Світлана Добровольська.

Як повідомлялося раніше, зіткнення з участю автоцистерни та двох мікроавтобусів — «Мерседес Спринтер» та «Рено Мастер», трапилося сьогодні, 3 січня, близько шостої ранку, на автодорозі «Львів–Шегині», неподалік села Бар, у Городоцькому районі. Про це повідомляла «Варта1».

Внаслідок отриманих травм у ДТП, на місці події загинули 25-річний водій та 24-річний пасажир «Рено Мастер», обидва — мешканці Івано-Франківської області. Ще десятьох осіб, серед яких одна жінка, доправили у лікарню. Потерпілим 19–54 роки, троє з них — львів’яни, троє — мешканці Івано-Франківщини, ще три особи з Яворівського району і одна — з Пустомитівщини.

Водій автоцистерни, 29-річний мешканець Київщини, по медичну допомогу не звертався. Його поліцейські затримали у порядку ст. 208 КПК України, невдовзі суд обере йому міру запобіжного заходу.

За фактом ДТП відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортним засобом) та ст. 288 (порушення правил, норм і стандартів, що стосуються убезпечення дорожнього руху) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статтей, — від трьох до восьми років позбавлення волі без права керувати транспортними засобами терміном до трьох років або без такого.