Як вибрати та скільки коштує дрон в Україні: огляд ринку від експертів Київстар

Як вибрати та скільки коштує дрон в Україні: огляд ринку від експертів Київстар

Сучасні дрони перестали бути просто іграшкою для розваги. Вони активно використовуються відеооператорами, використовуються для різних складних робіт та навіть допомагають доставляти посилки.



За статистикою інтернет-магазину Київстар, дрони найчастіше купують для роботи чи аерозйомки. Ми вирішили розібратися, як підібрати оптимальний для таких цілей апарат та скільки він буде коштувати.

Від чого залежить ціна дрона




У першу чергу визначимо, які параметри пристрою впливають на його ціну. Фахівці називають кілька визначальних характеристик:

У магазинах можна знайти недорогі дрони з вбудованими камерами на 12-14 МП, що відмінно підходять для аматорської зйомки під час екскурсії або занять спортом. Такі пристрої компактні, легко поміщаються в похідну сумку, однак не вирізняються великою автономністю чи дальністю польотів.

Інший тип — більш потужні та дорогі дрони, що мають велику підйомну силу, ємні акумулятори й дальність польоту в кілька кілометрів. Їх використовують для професійної пейзажної зйомки, підготовки відеороликів з урочистостей, і навіть для повітряного патрулювання території.

На що звертати увагу при виборі техніки




Відвідавши інтернет-магазин Київстар та оцінивши асортимент дронів, ми помітили, що в асортименті представлено моделі з різною кількістю пропелерів. Традиційними вважаються варіанти з чотирма двигунами, котрі ще називають квадрокоптер. Вони досить стійкі в повітрі та відмінно тримають курс. Однак при невмілому управлінні дуже легко можуть звалитися в піке.

Моделі, в яких шість або вісім пропелерів, мають велику вантажопідйомність і чудову стійкість. У багатьох подібних варіантах передбачене кріплення окремої камери для якіснішої зйомки. А якщо у пропелер вбудовано три лопаті, то він зможе літати на високій швидкості та долати на одному заряді великі відстані.

При купівлі дрона також потрібно звернути увагу на:

Уважно оцініть свої потреби та підберіть саме той дрон, який дозволить вам найкраще їх задовольнити. Вдалої купівлі!