За декілька днів до свого 27-річчя на полі бою загинув випускник Львівського медичного університету

Тарас Харук родом з Волині

За декілька днів до свого 27-річчя на полі бою загинув випускник Львівського медичного університету

Військовий медик — вихованець ЛНМУ імені Данила Галицького — віддав своє життя за Україну.

Як повідомляє ЛНМУ ім. Д. Галицького, декілька днів не дожив до свого дня народження військовий медик, випускник Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Тарас Харук. Сьогодні йому могло бути 27, а 30 серпня його серце перестало битися…

“Він був одним із найдобріших, найчесніших і найрозумніших людей, що я їх мала щастя знати. Одним із тих, що визначили мій вектор розвитку і на чию систему цінностей я опиралась, вибудовуючи власну”, — так відгукуються про Тараса його друзі.

Тарас народився 5 вересня 1995 року на Волині. У 2019 році закінчив медичний факультет № 1 ЛНМУ імені Данила Галицького (7 група). Проходив інтернатуру в Києві на базі Військової медичної академії як військовий хірург. Працював військовим медиком на Харківщині. Не був одружений. У нього залишились батьки і сестра.

“Я знаю що там де він зараз тепло та сонячно, і пахне літнім дощем і квітами, як буває у нас на Кільцевій.

Я житиму за нас обох. Я подбаю про батьків, я буду продовжувати допомагати тим, хто робить його справу. І я буду щаслива за нас обох. Бо якщо ні, якщо піддатись, зневіритись, то зло одержало перемогу. А він поклав життя щоб цього не сталось”, — це прощальні слова його сестри Дарини.

Фото: ФБ/Тарас Харук

Як повідомлялося, захищаючи країну від російських загарбників загинув боєць КОРДу.

Новини ЛьвівХарківВолинь війна в Україніstoprussiaвійськовий медикТарас ХарукЛНМУ