За підроблення рецепту ліків, львів’янину "світить" 8 років

За підроблення рецепту ліків, львів’янину "світить" 8 років

За сприяння прокуратури № 1, завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 29-річного львів’янина, який підозрювався у підробці медичних рецептів. Про це сповіщає пресслужба прокуратури у Львівській області.


З’ясувалось, що підозрюваний, на початку 2018 року, придбав у мережі Інтернет рецептурні бланки № 1 (ф-1), із уже нанесеними на них кліше та печатками. Ці бланки чоловік заповнював вдома та купував у аптеках сильнодіючі лікарські засоби, серед яких «Соннат».


Зловмисник систематично підробляв такі рецепти як для себе, так і для інших наркозалежних осіб. За свої «послуги» отримував грошову винагороду. Крім цього, досудовим розслідуванням встановлена його причетність і до незаконного збуту наркотичного засобу — «метадон».


«Чоловіка обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. ч. 1, 3 ст. 321 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів), ч. ч. 1, 3, 4 ст. 358 КК України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів)», — йдеться у повідомленні відомства.


Усього правоохоронці налічують до 26 епізодів злочинної діяльності.


Зараз обвинувальний акт із угодою про визнання винуватості скеровано для розгляду у Сихівський районний суд м. Львова.


Максимальний термін покарання, що загрожує фігуранту — 8 років позбавлення волі.