Заступник керівника фракції «Слуги народу» втратив посаду через придбання розкішного маєтку під час війни

Ось так

Заступник керівника фракції «Слуги народу» втратив посаду через придбання розкішного маєтку під час війни

Заступника голови фракції «Слуга народу» Павла Халімона після гучного скандалу звільнили з посади. Напередодні стало відомо, що він придбав у 2022 році маєток за понад 10 мільйонів гривень.

У політсилі заявили, що етичний компонент вчинку Павла Халімона суперечить їхнім цінностям. Про це в Telegram повідомив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

«Якщо ти народний депутат і маєш пару зайвих мільйонів гривень, то ти повинен допомогти своїй країні. Це твій обов’язок.

Тому, звичайно, етична складова цього вчинку суперечить нашим цінностям і нашому баченню того, чим під час війни має займатися народний депутат. За це Павло Халімон буде звільнений із посади заступника голови нашої фракції», - йдеться у дописі.

Арахамія додав, що стосується інших форм відповідальності, то у фракції закликають правоохоронні органи розпочати розслідування і дати юридичну оцінку цим подіям. Якщо було порушено закон – значить за це потрібно понести покарання.

Як повідомлялося раніше, Павло Халімон купив будинок в п'ять-шість разів дешевше за вартість аналогічних маєтків на Печерську, писала Українська правда.

Заступник керівника голови парламентської фракції «Слуга народу» Павло Халімон опинився у центрі скандалу, придбавши будинок на Печерських пагорбах у центрі столиці. При цьому коштував будинок суттєво нижче його ринкової вартості.

Будинок із земельною ділянкою в центрі Києва офіційно було оформлено на іншу особу, проте ЗМІ  вдалося з'ясувати, що Халімон постійно проживає в цьому маєтку.

За словами журналістів видання, в червні 2022 року власницею будинка стала Анастасія Котеленець. Відповідно до договору купівлі-продажу, будинок разом із земельною ділянкою площею в 10 соток коштував 10 млн 300 тис. грн, із яких вартість будинку становила 6,5 млн грн, а ділянки – 3,8 млн грн. Продавцем виступив архієрей Православної церкви України Олександр Драбинко., що Халімон постійно проживає в цьому маєтку. Нагадаємо, Павло Халімон є заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики. Він був  раніше фінансовим директором ТОВ «Прометей-газ 1». Обіймав посаду директора ТОВ «Агро-хаус». Працював начальником реєстраційної служби Прилуцького міськрайонного управління юстиції у Чернігівській області.

Раніше Руслан Стефанчук розповів скільки депутатів втекло за кордон і не повертаються

 
політика новини КиєваДавид Арахамія партія Слуга НародуПавло Халімон