Жінка після ДТП не вижила: двом лікарям на Львівщині повідомлено про підозру через не правильний діагноз

Їх звинувачують у неналежному виконанні професійних обов’язків

Жінка після ДТП не вижила: двом лікарям на Львівщині повідомлено про підозру через не правильний діагноз

У Львівській області, внаслідок неналежного виконання лікарем-терапевтом та лікарем-хірургом своїх обов’язків, померла літня жінка, яка була травмована після дорожньо-транспортної пригоди. Медикам правоохоронці повідомили про підозру. Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Львівській області.

Встановлено, що 14 грудня 2022 року о 18.10 у медичний заклад поступила 80-річна жінка з тілесними ушкодженнями, отриманими під час ДТП (наїзду автомобіля).

Пацієнтка не була повноцінно обстежена лікарем-терапевтом приймального відділення та лікарем-хірургом, а важкість її стану та діагноз були встановлені неправильно. За дві з половиною години після обстеження жінка померла.

«Правоохоронці повідомили лікарям про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.140 (Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання - позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Читайте також: на Львівщині сталася моторошна ДТП зі смертельними наслідками (ФОТО)

Досудове розслідування триває.

ДТПЛьвівщинаобстеженнялікарідіагнозпомерла жінканеналежне виконання професійних обов'язків