Зі СІЗО вийшли обвинувачені у вбивстві та катуванні Юрія Вербицького

Зі СІЗО вийшли обвинувачені у вбивстві та катуванні Юрія Вербицького

Сьогодні, 8 серпня, обвинувачені у викраденні та катуванні Ігоря Луценка і Юрія Вербицького — Іван Новотний та Сергій Мисливий вийшли з СІЗО. Про це пише «Watchers.Media».

Івана Новотного затримали у березні 2020, до цього він декілька місяців був у розшуку. Його зустрічали з СІЗО адвокат та двоє друзів.

Сергій Мисливий перед виходом отримав нову підозру.

Уночі з 7 на 8 серпня Печерський суд Києва почав розгляд запобіжного заходу Мисливому за новою підозрою, але згодом зробив перерву до 10:00 ранку. Нова підозра стосується нововиявлених даних про ймовірну організаторську роль Мисливого. Раніше йому інкримінували лише виконання злочину.

Сергій Мисливий до затримання у березні 2020 був у розшуку більше 6 років.

За даними слідства, 21 січня 2014 року, орієнтовно о 04:00 год, невідомі у складі злочинної групи викрали активістів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького з Олександрівської клінічної лікарні Києва. Після цього потерпілих катували, а потім кинули в лісі. Зрештою Юрій Вербицький помер унаслідок отриманих травм і переохолодження. Ігор Луценко вижив. Сергію Мисливому та Івану Новотному інкримінується участь у злочинній організації, яка була створена для вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів та безпосередньо викрадення і катування Юрія Вербицького та Ігоря Луценка, також перешкоджання мирним зібранням ㅡ Євромайдану.

Фото: Герман Крігер

[gallery link=«file» ids=«298909,298908,298907,298906,298905»]