Золоті котли: на переоснащенні котельні в навчальному закладі Львівщини "нажили" 600 тис.грн

Золоті котли: на переоснащенні котельні в навчальному закладі Львівщини "нажили" 600 тис.грн

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно із слідчими Радехівського відділу поліції та за процесуального керівництва Радехівської місцевої прокуратури викрили факт службового підроблення та службової недбалості у процесі освоєння бюджетних коштів, призначених для переоснащення котельні загальноосвітнього закладу. Сума збитків склала понад шістсот тисяч гривень, інформує відділ комунікації поліції Львівської області.

 

Як встановили правоохоронці, у рамках виконання договору, за кошти  обласного бюджету підрядною організацією впродовж 2015 року проводились роботи з технічного переоснащення котельні загальноосвітнього закладу. У відповідності до затверджених актів виконаного підрядником встановлено твердопаливні котли імпортного виробництва. 

 

Разом з тим встановлено, що  фактично підрядником здійснено технічне переоснащення котельні та встановлено значно дешевші котли вітчизняного виробництва, які до того ж значно менші за потужністю. Таким чином переплата бюджетних коштів за виконані роботи склала 627 тисяч гривень. 

 

Посадовцю, що здійснював технічний нагляд за своєчасним і якісним виконанням робіт, повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 367 (службова недбалість), ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України та обвинувальний акт скеровано на розгляд районного суду.

 

Йому загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від двох до п'яти  років з  позбавленням  права  обіймати  певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох  років  та  зі  штрафом  від  двохсот п'ятдесяти   до  семисот  п'ятдесяти  неоподатковуваних  мінімумів доходів громадян або без такого.