ЗСУ «хімарсами» вдарили по Антонівському мосту біля Херсона (ВІДЕО)

З’явилися перші деталі

ЗСУ «хімарсами» вдарили по Антонівському мосту біля Херсона (ВІДЕО)

Збройні сили України завдали точкових ударів по Антонівському мосту біля окупованого Херсона.

Як повідомляє «УНІАН», цю інформацію підтвердила в ефірі телемарафону керівник прес-центру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Вона підкреслила, що українська армія цінує все, що є в нашій країні, тому не руйнує інфраструктуру, а руйнує плани ворога. 

«Робота нашої артилерії настільки делікатна і ювелірна, що вона більше спрямована на деморалізацію [російського] війська», — сказала Гуменюк.

«Удари [по мосту] були, але вони були філігранні», — додала спікер.

За словами Гуменюк, ЗСУ тримають під вогневим контролем стратегічно важливі для ворога логістичні й транспортні шляхи. 

Вона також натякнула, що гарні новини з Херсонщини будуть надходити й надалі.

«У нас все йде вперед. Ми рушаємо за тими стратегічними напрямками, які собі позначили. І нікому нас не зупинити, навіть ворогу», — запевнила вона.

Вночі в окупованому Херсоні пролунали потужні вибухи. Повідомлялося про успішну атаку ЗСУ по Антонівському мосту. 

Як повідомляє у «Telegram» військовий кореспондент Андрій Цаплієнко, «з Херсону надходить інформація, що «HIMARS» вдало вполювали Антонівський міст».

Російські окупанти, які тимчасово захопили Херсонську область, підтвердили успішний удар ЗСУ по Антоновскому мосту через Дніпро.

Про це заявив так званий заступник голови окупаційної адміністрації регіону Кирило Стремоусов у коментарі пропагандистським ЗМІ. Відео було записано на початку самого мосту.

На ньому Стремоусов стверджує, що рух мостом перекрито після нічного удару «HIMARS». При цьому Стремоусов навмисно збрехав, що по мосту стріляли не українські військові, а «американські фахівці».

«Міст зараз перекритий. Ті, хто стріляв по мосту, просто ускладнили життя мирному населенню Херсона та області», — заявив Стремоусов, додавши, що на бойові дії закриття мосту нібито не впливає.

19 липня, українські військові вдарили по Антонівському мосту в окупованому Херсоні, який пов’язує місто з лівим берегом Дніпра.

У британській розвідці називають основною вразливістю російської армії на Херсонщині саме Антонівський міст. Саме тому контроль над переправами через Дніпро може стати ключовим фактором у бойових діях у Херсонській області.

Як повідомлялося, українські війська продовжують наступ на Херсонщині.

Херсон війна в УкраїніартилеріяstoprussiaвибухиHIMARSАнтонівський міст