Звільнений, через скандал із дитиною, охоронець "Ашану" розповів, що насправді відбулося у гіпермаркеті

Звільнений, через скандал із дитиною, охоронець "Ашану" розповів, що насправді відбулося у гіпермаркеті

Колишній охоронець гіпермаркету «Ашан» Богдан Гайда, якого звільнили після нещодавнього скандалу з дитиною із синдромом Дауна стверджує, що хлопчика ніхто не ображав, а усі слова були звернені до його мами.

Про це колишній старший зміни охорони написав у своєму листі, який надійшов на адресу «Leopolis.news».


«Перш за все приношу дійсно великі й сердечні  вибачення ТИМУРЧИКУ, особисто від себе та свого підлеглого — охоронця Трофимчика Володимира (якого теж звільнено)», — зазначив на початку листа звільнений охоронець.


Читайте також: Очільник “Варти 1” Ігор Зінкевич розповів, чому вартО боротися за зміни у країні (ФОТО)

Він запевняє, що у ситуації, яка викликала резонанс у мережі, перш за все виконував свою роботу.


«Коли я отримав по рації від свого охоронця  інформацію, про те що на залі було розпаковано дитячий пістолет, який  був у герметичному прозорому целофановому пакеті, (фото розпакованого пакета та артикул найменування цього товару додається), відразу спитався де пістолет і де упаковка від пістолета. Відповідь охоронця, упаковку викинула мама  між рядами, а пістолет можливо у візку, або схований, тобто є ймовірність, що пістолет  буде вивезений як стара іграшка і без оплати (робити перевірку товару в торговому залі охоронцям не можна). Подальші дії, я думаю зрозумілі кожному, маму охоронець супроводжує до каси (і це не є секретна інформація) ще раз наголошую супроводжує не дитину, Тимурчика, а маму дитини, дитина в жодному випадку не відповідає за свої дії, за дії дитини відповідає  мама! На касі ми чекаємо на маму і на виконання оплати, у даному випадку мова йде про пістолет вартістю 17 грн», — пише Богдан Гайда.


За словами охоронця, коли він побачив, що дитина є «сонячним хлопчиком», вирішив  відступити від  правил огляду клієнтів в оглядовій кімнаті, а не витрачаючи зайвого часу з’ясувати ситуацію на касі. З матір’ю хлопчика, за його словами, він чемно привітався, пояснив причину зупинки, показав розірвану упаковку від пістолета та попросив показати чек. При цьому звертався він не до Тимурчика, а до його мами.


«Мама Тимурчика Галина Амеліна-Царьова дуже негативно сприйняла мої запитання. Я звернув увагу, що вона почала нервувати, знову ж таки, зваживши що Тимурчик — «сонячна дитина», присутній при цій події, і може теж рознервуватися, взявши до уваги, що пістолет не є дорогим товаром, пішов на зустріч Тимурчику та мамі, запропонував, припинити всі наші дії по цьому питанню і без огляду речей мами Тимурчика Галини Амеліна-Царьової вийти за межі торгового гіпермаркету «Ашан» (пані Галина Амеліна-Царьова це теж підтверджує у своїй замітці про нашу подію).


«Проте, це мамі теж не сподобалося, пані  Галина Амеліна-Царьова почала нам наголошувати, що вона працює головою комісії з питань сімейної політики та захисту прав дітей у Громадській  раді при Львівській ОДА, (питання для чого це наголошення своєї посади? Це погроза чи використання службової посади в особистих приватних цілях, у першу чергу Ви клієнт гіпермаркету «Ашан» і мусите виконувати правила цього закладу ), що Галина Амеліна-Царьова це питання не залишить, що вона нас позвільняє, почала створювати дуже напружену ситуацію, питання для чого і чому? Як державний службовець мала б нам допомогти у швидкому вирішенні цієї проблеми. Проте, дістала свій мобільний телефон, навела камеру на мене і почала 20-хвилинну відеозйомку. Я, у свою чергу, у толерантному  і ввічливому зверненні до пані Галини Амеліна-Царьової, у черговий раз і вже на камеру повторив свої питання. Проте Галина Амеліна-Царьова продовжила створення напруженої ситуації», — розповів охоронець.


Богдан Гайда також стверджує, що після цієї розмови у його напарника стався нервовий зрив. Він також обурився через те, що пані Галина назвала його підлеглого покидьком.


«Охоронець що робив? Ходив по залу і говорив нецензурні слова на адресу Вашого Тимурчика? Охоронець, що бігав за Тимурчиком і його копав ногами, кидав на підлогу, виганяв з торгового залу, виганяв з гіпермаркету «Ашан»? Корчив Тимурчику гримаси? Що ВІН ЦЕ РОБИВ? ВІН ЦЕ РОБИВ? Щоб заслужити «славу» покидька? Якби це так дійсно відбувалося, тоді його можна було б охарактеризування як покидька, але цього НЕ БУЛО! Охоронець від Вас і від Тимурчика був на відстані 10–12 метрів — що можна розгледіти на лиці з такої віддалі? Ще раз наголошую: велось спостереження за Вами, так як Ви викинули розірване упакування від пістолета між рядами, а сам пістолет зник! А Ви, у свою чергу, чому дивилися і спостерігали, що робить охорона, чи спостерігає за Вами  чи ні? (це Ви теж писали, це Ваша цитата, для чого ви дивилися що робить охоронець який знаходиться від Вас на відстані 10–12 метрів, Ви його теж відслідковували? Для чого?).    


На лінії кас замість того, щоб швидко відкрити свої сумочки, показати все, і довести свою непричетність до цієї ганебної справи, Ви відмовилися мені показувати свої речі, почали створювати дуже напружену ситуацію, записали 20-хвилинне відео на свій мобільний телефон (до речі, ДЕ ЦЕ ВІДЕО? На відео я Вам дуже толерантно і дуже ввічливо, без жодної агресії розповідав, чому Вас зупинили, що Вам пропонується зробити. Ви не виконали жодного мого прохання!), забули про свою хвору дитину Тимурчика і зовсім не звертали на нього уваги 30 хв», — обурився звільнений охоронець.


Читайте також: Очільник “Варти 1” Ігор Зінкевич розповів, чому вартО боротися за зміни у країні (ФОТО)