16-річний хлопець наживався на охочих виїхати з України чоловіках

Неповнолітній шахрай шукав своїх жертв у мережі

Співробітники головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Південь» Держприкордонслужби затримали 16-річного причетного до шахрайства українця. Про це 27 квітня повідомили у пресслужбі ДПСУ.

"Юний шахрай обіцяв сприяння у виїзді з України військовозобов’язаним чоловікам, яким тимчасово обмежений пропуск через кордон. Як з’ясували оперативні співробітники Держприкордонслужби, неповнолітній адміністрував у мережі Інтернет канал @propusk_ukr, з допомогою якого знаходив своїх жертв. Шахрай обіцяв їм узгодити всі питання з прикордонниками та надати підроблені документи для виїзду з України. Після отримання на банківську карту коштів, адміністратор каналу переставав виходити на зв’язок з клієнтами, які здійснили передоплату», — йдеться у повідомленні.

Заходи з викриття шахрайської схеми оперативні співробітники Держприкордонслужби проводили спільно зі співробітниками кіберполіції України в рамках кримінального провадження за статтею 190 ККУ «Шахрайство» за процесуального керівництва Дніпровської місцевої прокуратури.

Зараз тривають невідкладні слідчі дії.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також