Адвокати Зінченка просили замінити запобіжний захід: суд залишив підозрюваного у вбивстві Фаріон під вартою

Адвокати Зінченка просили змінити запобіжний захід на домашній арешт

Захисник підозрюваного подав апеляційну скаргу на попередню ухвалу Галицького районного суду, який обрав для 18-річного фігуранта запобіжний захід - тримання під вартою без можливості внесення застави, просив скасувати її та обрати інший запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт.

Львівський апеляційний суд відмовив у клопотанні та залишив у силі попереднє рішення суду про обрання запобіжного заходу – тож підозрюваний залишиться під вартою без можливості внесення застави.

Адвокати підозрюваного просили скасувати ухвалу Галицького районного суду Львова, який продовжив Зінченку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 17 листопада 2024 року без права внесення застави. Захист наголошував, що жоден свідок не сказав, що бачив Вʼячеслава Зінченка у момент скоєння злочину, а всі матеріалах справи – не більше ніж припущення. 

Також було наголошено, що 18-річний Зінченко раніше не притягався до кримінальної відповідальності, не скоював інших правопорушень та не переховувався від слідства. 

Зі свого боку прокурора наполягали на збереженні діючого запобіжного заходу  у вигляді тримання під вартою, аргументуючи свою позицію тим, що під час експертизи на лавці на місці вбивства дули собака виявила запахові сліди, які на 99% сходяться з Вʼячеславом Зінченком. 

Як повідомлялось раніше, 19 липня близько 19:30 на одній із вулиць Львова невідомий здійснив здійснив постріл у 60-річну громадську діячку Ірину Фаріон. Лікарі госпіталізували її з пораненням голови - за кілька годин вона померла.

За словами голови Національної поліції України Івана Вигівського, в межах розслідування було допитано понад 900 свідків, проведено 22 судові експертизи, а також проаналізовано понад 9 тисяч зображень зі 170 камер відеоспостереження.

25 липня правоохоронці затрималиу Дніпрі затримали у власній квартирі підозрюваного у скоєнні вбивства Фаріон – 18-річного місцевого мешканця В’ячеслава Зінченка. Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Читайте також: мама Зінченка заявила, що її син непричетний до вбивства Фаріон

У Львові 26 липня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у слідчому ізоляторі під час проведення досудового слідства. А 19 вересня Зінченку продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу ще на 60 діб – до 17 листопада.

Досудове розслідування триває.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також