Аналітики ISW назвали суттєву проблему армії РФ в Україні

Вони цю проблему демонструють постійно

Карта: ISW

У ворожої армії РФ в Україні є досить серйозна проблема — на сході України вона не може перетворити тактичні успіхи в оперативні. Про це йдеться у звіті американського Інституту дослідження війни (ISW).

Війська окупантів, ймовірно, так і не зможуть виділити достатньо ресурсів для будь-якої однієї наступальної операції, щоб відновити імпульс, необхідний для значних територіальних досягнень, які приведуть до оперативних успіхів.

«Нездатність російських військ отримати вигоду з попередніх успіхів в районі Бахмута і Авдіївки є прикладом фундаментальнішої російської військової проблеми — продемонстрованої нездатності перетворити тактичні успіхи в оперативні успіхи», — наголошується в матеріалі.

Аналітики ISW підкреслили, що окупанти постійно не спромоглися скористатися перевагами тактичних проривів для маневру в тилових районах українських сил чи зруйнувати значні ділянки оборонних ліній наших військ, тому вони постійно дають захисникам України змогу для тактичного відходу і відновлення захисних позицій, проти яких потім мають почати нові атаки.

«Це явище допомагає пояснити надзвичайно повільні темпи просування РФ на схід і переконливо свідчить про те, що росіяни не зможуть зайняти набагато більше позицій в найближчі місяці, якщо ситуація не буде розвиватися непередбаченим чином», — спрогнозували в ISW.

Нагадаємо, раніше ISW назвав напрямки, яким росія надає перевагу на війні в Україні.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена