Аналітики оцінили ймовірність прямої участі білорусі у війні проти України

Чому так

Фото ілюстративне

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) висловили думку, щодо прямої участі у війні республіки білорусі.

Вони вважають, що участь білорусі у війні проти України малоймовірна.

Про це сьогодні, 3 листопада, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни.

Експерти нагадали, що міністр оборони білорусі Віктор Хренін 2 листопада повідомив, що РФ та білорусь провели щорічне засідання Об’єднаної колегії Міноборони з метою зміцнення «спільного військового потенціалу» Союзної держави росії та білорусії для протидії «викликам та загрозам військового характеру» з боку НАТО.

«Заява Хреніна, ймовірно, покликана продемонструвати лояльність білорусі до росії і представити Заходу образ білорусько-російської військової єдності. Як раніше оцінювала ISW, вступ білорусі у війну залишається малоймовірним через безліч внутрішніх наслідків, які такі дії матимуть для режиму президента олександра лукашенка, а також через обмежені військові можливості білорусі», — зазначили експерти.

Додамо, що президент РФ володимир путін і самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко домовилися про розгортання спільного регіонального угруповання військ. Лукашенко заявив про військову загрозу для своєї країни і звинуватив Україну в підготовці наступу. 

Також лукашенко заявив, що Захід нібито розглядає «варіанти можливої агресії проти білорусі», зокрема і застосування ядерної зброї.  

Після цього очільник міноборони білорусі Віктор Хренін записав відеозвернення, в якому запевнив, що його країна не хоче воювати «ні з литовцями, ні з поляками, ні тим більше з українцями».

Пізніше росія почала перекидати до білорусі військові літаки та гелікоптери для регіонального угруповання військ.

Раніше у ЗСУ пояснили, коли буде наступ з білорусі.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена