Байден розсекретив дані розвідки про підготовку російського вторгнення через скептицизм союзників

Рішення було спрямоване на боротьбу з російською пропагандою

Президент США Джо Байден віддав розпорядження розсекретити розвідувальні дані напередодні вторгнення Росії в Україну 24 лютого, оскільки заяви американських офіційних осіб про майбутню атаку виявили «скептицизм» з боку американських партнерів і союзників.

«Коли ми пояснили нашим політикам, а наші політики звернулися до їхніх співрозмовників, вони виявили, що з цього приводу було чимало скептицизму. Президент повернувся до нас і сказав: Вам потрібно вийти і розповісти якнайбільше, і переконатися, що люди бачать те, що бачите ви, щоб ми могли знову контактувати і, можливо, мати більш продуктивні розмови про те, як готуватися по суті, можливості російського вторгнення», — сказала директор національної розвідки Авріл Хейнс на конференції з кібербезпеки в понеділок.

Починаючи з перших днів нарощування військ Росії на українському кордоні, адміністрація Байдена вибірково розсекречувала та оприлюднювала розвідувальні дані про війну Росії в Україні як для ЗМІ, так і для інших дружніх держав.

Цей підхід був спрямований на боротьбу з російською пропагандою в усьому світі та на те, щоб партнери та союзники США мали єдину картину. 

Раніше, Джо Байден прокоментував можливість територіальних поступок з боку України.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також