Братську могилу в Бучі видно на знімках Maxar

З'явилася вона ще 10 березня

Фото знімки Maxar

Компанія з космічних технологій «Maxar Technologies» оприлюднила супутникові знімки з Бучі на Київщині, які показують братську могилу на території церкви Андрія Первозванного. Про це повідомляє британське видання «Reuters».

Яма залишається частково відкритою, крізь насипану зверху землю проглядаються людські кінцівки. Довжина викопаної могили становить близько 14 метрів.

 У «Maxar» розповіли, що перші ознаки розкопок братської могили в місті на території церкви з’явилися ще 10 березня, через 16 днів після вторгнення військ рф.

«Свіжі репортажі від 31 березня показують місце поховання з траншеєю довжиною приблизно 45 футів (близько 14 метрів, — Ред.) у південно-західній частині району біля церкви», — заявили в компанії.

Журналісти «Reuters» побували в Бучі 2 квітня. Вони також бачили тіла загиблих, що лежали на вулицях. А братська могила була все ще відкрита, з-під насипаної поверх землі видно ноги та руки мертвих.

Нагадаємо, 3 квітня, після входу в Бучу української армії, виявилося, що в місті відбувалися масові вбивства мирних мешканців російськими військовими. У братську могилу поховали близько 300 людей, а вулицями міста лежало багато трупів. Мер Бучі Анатолій Федорук заявив, що деяким убитим було лише 14 років. Військові Росії зв’язували їм руки та стріляли в потилицю.

Додамо, що Олаф Шольц пообіцяв новий пакет санкцій проти РФ за звірства в Бучі.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також