Ціни на пальне в Україні незабаром мають зменшитися, - віцепрем’єр

Приємні новини

Фото ілюстративне

В Україні мають зменшитися ціни на пальне. Кабінет міністрів України вніс на розгляд законопроєкт, який передбачає скасування акцизного податку на пальне та значно зменшує ставку податку на додану вартість з 20 % до 7 %. Верховна Рада вже підтримала цей закон. Про це на своїй «Facebook»-сторінці повідомила віцепрем’єр-міністерка економіки Юлія Свириденко.

Так, документ скасовує акциз на пальне та знижує ставку ПДВ з 20 % до 7 %, що «суттєво зменшує розмір податків, які раніше становили понад половину ціни».

Це означає, що незабаром, ціни на бензин, дизель та зріджений газ повинні істотно зменшитись.

Треба зауважити, що уряд змінив формулу, за якою рахується максимальна ціна пального на заправках. Тепер в ній збільшили ціну логістики та доплату до котирування у Північно-західній Європі, що дозволить включати в розрахунок додаткові витрати, що виникли після переорієнтації постачання з Білорусі та РФ на західний кордон України.

Мережам буде вигідніше завозити в Україну більшу кількість пального і це повинно знищити дефіцит і відновити роботу великих мережевих заправок.

Націнка компаній нікуди не зникне, але і не зросте та залишиться на рівні, який прийняли ще до війни: 4,55 грн на літр бензинів та 5 грн на літр дизелю.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також