ДБР розслідує ймовірну розтрату понад 1 мільйону бюджетних коштів керівництвом партії «Голос» (ВІДЕО)

Кіра Рудик перебуває на допиті у відомстві

Кіра Рудик, фото ілюстративне

Державне бюро розслідувань повідомило, що розслідує справу у ймовірній розтраті понад 1 мільйону гривень керівництвом партії «Голос». Про це пише «Бабель».

За інформацією видання, очільниця партії, Кіра Рудик саме зараз перебуває на допиті у ДБР.

У пресслужбі ДБР інформацію підтвердили та повідомили: «У ході проведення аналізу звітності партії працівники НАЗК виявили, що укладені керівництвом «Голосу» договори із надання послуг та виконання робіт низкою ФОПів мають ознаки фіктивності. Про що було складено відповідний акт. У ході досудового розслідування перевіряються обставини можливої розтрати грошових коштів керівництвом політичної партії «Голос» в особливо великих розмірах. У межах кримінального провадження допитано низку свідків, зокрема, з числа народних депутатів України», — йдеться у повідомленні на сайті Бюро розслідування. 

Кримінальне провадження розслідується за статтями порушення порядку фінансування політичної партії та привласнення, розтрати майна в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 159-1 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади на термін до трьох років та з конфіскацією майна.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також