Демобілізація під час війни: у Міноборони пояснили, від чого це залежить

Впливає кілька ключових факторів

Наразі в Міністерстві оборони України не можуть остаточно сказати, чи можлива загалом демобілізація під час повномасштабної війни. Цей процес залежить одразу від багатьох факторів, зокрема, ситуації на фронті, темпів мобілізації та постачання зброї. Про це заявив речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

За його словами, робота над законом - це складний процес: визначені певні терміни, консультації щодо цього йдуть постійно.

«Але водночас слід усвідомлювати, що багато що буде залежати від ситуації на фронті, темпів мобілізації і тих мобілізаційних процесів, які будуть відбуватися в нашій країні. І від західної допомоги - скільки, якої зброї і в які терміни нам поставлять, і чи будуть західні партнери дотримуватися цих термінів. На це впливає і підготовка тих людей, які будуть виконувати бойові задачі, і ефективність застосування сил і засобів безпосередньо на полі бою», - сказав він.

 Лазуткін уточнив, що йдеться про комплексне питання, яке має вирішуватися узгоджено з Генштабом, військовим керівництвом, Міноборони і всіма структурами, які до цього дотичні.

Читайте також: у Міноборони розповіли, скільки поранених військових повертається на війну після реабілітації

«Ми розуміємо, якщо, наприклад, восени путін оголосить мобілізацію в російській федерації, і цей процес буде масштабним, то це одне питання. Інше питання, якщо нам вдасться за рахунок західної підтримки, в тому числі, змінити ситуацію на полі бою кардинально. Це вже інші ввідні дані», - додав речник.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також