"Для цього є вагома причина": Буданов розповів, коли росія хоче завершити війну в Україні

В російській федерації розпочнуться серйозні проблеми в економіці

Росія хотіла би завершити розвʼязану проти України війну до кінця 2025 – початку 2026 року. При чому москва сподівається завершити її своєю перемогою.

Як наголосив очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов із посиланням на російські дані на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії у Києві, влітку 2025 року в російській федерації розпочнуться серйозні проблеми в економіці та виникне необхідність мобілізації, яка може розхитати соціально-політичну ситуацію в країні-агресорці.

“За їхніми власними підрахунками, якщо вони не виходять із цієї війни умовними переможцями, вони до 2030-тих років випадають узагалі з можливості позиціонувати росію як наддержаву”, - сказав він.

Голова військової розвідки України, посилаючись на російські документи, зазначив, що в разі відсутності російської перемоги до кінця 2025 року у світі залишаться лише дві наддержави - США і Китай.

“Вони [росіяни] це ясно усвідомлюють. Для них це ключовий період. Тому вони будуть робити все можливе, щоб у їхньому розумінні перемогти. Інакше вони вилітають з абсолютно всіх світових процесів. Усе, на що вони можуть розраховувати - це регіональне лідерство, а це їх не влаштовує”, - наголосив Буданов.

За його словами, проблеми, які розпочнуться в росії влітку 2025-го року, будуть викликані фінансово-економічним та соціально-політичним факторами.

“Приблизно в період від літа 25-го року негативний вплив на економіку почне бути дуже відчутним для їхньої країни. Із цим, до речі, пов'язано безліч процесів, які вони намагаються зараз прискорити у своїй державі, щоб максимально вийти в цей період так, як би їм хотілося”, - зазначив Буданов.

Очільник ГУР наголосив, що у цей же час у росії дедалі гостріше звучатиме питання недобору в армію. Уже тепер кількість добровольців до російської армії скорочується, що призвело до зростання одноразових виплат при підписанні контракту до 2 млн рублів.

“Вони зіштовхнуться з дилемою - або оголошувати мобілізацію, або якимось чином зменшувати інтенсивність бойових дій, що для них може бути, врешті-решт, критичним”, - зазначив очільник української воєнної розвідки.

Очільник ГУР Міноборони додав, що на соціально-психологічний стан населення також вплинули зусилля України з перенесення бойових дій на територію росії. 

Читайте також: раніше очільник ГУР розповів, коли російська економіка відчує наслідки війни

“Це змінило світогляд (росіян0. До цього все російське населення жило в парадигмі, що, хай там що, ми дуже потужна країна, ми найсильніші у світі... І ось із першими вибухами, скажімо так, у москві та на території російської федерації, цей міф було зруйновано”, - пояснив Буданов.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також