До Бєлгорода прилетіла ракета з території Росії, а не України

Ракета прилетіла зі сходу чи північного сходу, а отже, з території Росії

Ракета, що залишила вирву на південь від Бєлгорода, насправді прилетіла з території Росії. Про це пишуть розслідувачі «Conflict Intelligence Team».

Вчора один із бєлгородських «Telegram»-каналів опублікував кадри з відеореєстратора, де видно попадання невідомого боєприпасу, в районі Микільського, на південь від Бєлгорода. 

У російських ЗМІ та соціальних мережах стверджували, що туди потрапила українська ракета.

Розслідувачам вдалося геолокувати місце зйомки у момент влучення ракети. Виявилося, що відеореєстратор знімає у південно-східному напрямку, а ракета прилітає ліворуч, тобто зі сходу чи північного сходу, а отже, з території Росії.

Розміри вирви змушують припустити, що боєприпас, що залишив її, був крилатою або балістичною ракетою. За співвідношенням її розмірів це може бути крилата ракета 9М728 ОТРК «Іскандер-М».

Українська балістична ракета прилетіла б із боку українських позицій, тобто із заходу чи південного заходу.

За словами бєлгородського губернатора Гладкова, ще одне схоже потрапляння мало місце в той же час неподалік Ясних Зор, Бєлгородської області. Враховуючи, що Ясні Зорі знаходяться приблизно за напрямом польоту ракети від Микільського, цілком можливо, що це потрапляння відноситься до того ж інциденту. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також