До Львова гелікоптером доправили жінку з інсультом

На Водохреще поліцейський гелікоптер доставив до Львова літню жінку з інсультом.

Сьогодні, 19 січня, гелікоптер МВС «Airbus Helicopters Н-145» доправив до Львівської міської лікарні швидкої медичної допомоги 81-річну мешканку одного з сіл Золочівського району, в якої діагностовано гостре порушення мозкового кровообігу (інсульт). Про це повідомили у пресслужбі поліції Львівської області. 

Рятувальну місію здійснили фахівці Центру авіаційного забезпечення Національної поліції України та Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та  медицини катастроф.

Правоохоронці побажали пацієнтці швидкого одужання. 

Як повідомили у Львівському Обласному Центрі Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф відбулась сьогодні рятувальна операція у Берлин на Бродівщині.

У жінки вночі різко підвищився артеріальний тиск. Згодом, відбулась афазія (втрата мовлення внаслідок ураження мовних центрів кори головного мозку), також пацієнтка втратила здатність рухати нижньою кінцівкою.
 
Сімейний лікар, що прийшла на виклик, поставила діагноз «гостре порушення мозкового кровообігу» та викликала Екстрену медичну допомогу. Бригада екстренки ГПМК підтвердила, й оперативно-диспетчерською службою Центру було вирішено скерувати за пацієнткою медичний вертоліт.
 
Гелікоптер у Берлині приземлився на автодорогу.

Нагадаємо, що аеромедична евакуація здійснюється в рамках спільного проєкту  Міністерства внутрішніх справ та Міністерства охорони здоров’я України.

За пів року дії ініціативи санавіація МВС здійснила на Львівщині майже пів сотні вильотів для транспортування «важких» хворих, осіб, травмованих у ДТП чи внаслідок нещасних випадків, а також перевезення донорських органів.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також